Gratis verzending bij bestellingen boven de €65*

Wilder Land pasta met Brandt en Levie saus

Lekker lokaal recept van Boerschappen

Boerschappen heeft kratten vol lokaal lekkers van Nederlandse boeren. Deze keer met o.a. Wilder Land pasta en Brandt en Levie pastasaus. Check het bijpassende recept hieronder.

Heb je ook lekkere recept ideeën met een van onze producten? Laat het Renée (renee@wilder-land.com) weten! Dan komen we graag langs om te proeven! En delen we dat lekkers hier.

Recept door Boerschappen
Hoofdgerecht voor 2 

160 gr Wilder Land pasta
500 gr Brandt en Levie pastasaus venkelworst
250 gr wortel
200 gr eetbare paddenstoelen
1 rode ui
6 gr verse tijm*
2 teentjes knoflook
4 tl honing
2 el olijfolie extra vierge

*kan ook met:
wilde marjolein

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng in een kookpan water aan de kook voor de wortelen.

Maak de knoflook schoon. Maak de wortelen schoon en kook 10 minuten. Giet de wortelen af en leg in een ovenschaal. Kruid met olijfolie, honing, peper en zout. Pers de knoflook uit boven de wortelen en rits de helft van de tijm erover. Hussel het geheel en rooster de wortelen 25 minuten in het midden van de oven. 

Maak de ui schoon en snijd grof. Maak de champignons schoon en snijdt in plakjes. 

Verhit in een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Rits de rest van de tijm boven de pan. Voeg de pastasaus met venkelworst toe en laat 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. 

Breng ondertussen in de kookpan opnieuw water met een snufje zout aan de kook. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Besprenkel met wat olijfolie extra vierde. Schep de pasta op een bord en verdeel de saus erover. Serveer samen met de geroosterde wortelen. 

 

Shop