Gratis verzending bij bestellingen boven de €65*

Kijktips

Laat dat verwilderen maar beginnen. Bij ons is dat ook niet van de één op de andere dag gebeurd. Er zijn een inspiratiebronnen die daarbij heel erg hebben geholpen. Die willen we graag met je delen!

Voor de beste ervaring raden we het aan om ze in onderstaande volgorde te kijken.
 

1. The Biggest Little Farm

Deze documentaire, die bijna meer weg heeft van een avonturenfilm, staat bij ons op nummer één. Het is een goed startpunt om te ontdekken wat duurzame landbouw is en wat daarbij komt kijken. 

De film vertelt het verhaal van John en Molly, die een duurzame boerderij beginnen. Zonder geld en met minimale boeren kennis. Op een uitgedroogd stuk land in Californië. Zeven jaar lang filmt John hoe zij telkens voor nieuwe uitdagingen komen te staan, terwijl de natuur weer opbloeit. Met als resultaat: stof tot nadenken over de aard van de natuur en onze omgang ermee. 

 

2. Groen Goud II

Dat er op droge terreinen veel mogelijk is, wordt ook in deze kijktip bevestigd. Groen Goud II laat heel duidelijk de kracht van de natuur zien door ons mee te nemen naar uitgeputte stukken grond in Egypte, India en Spanje, die van een droog berggebied omgetoverd wordt tot een weelderige groene oase. Deze Tegenlicht uitzending laat zien dat vergroening wel degelijk economische winst kan opleveren.

Klik hier voor de hele uitzending (45 min). 

 

3. Groen Goud I

Nee dit is geen foutje in de volgorde, maar een bewuste keuze. Als je na Groen Goud II nog meer inspirerende voorbeelden van herstel van ecosystemen over de hele wereld wil zien is deel één een aanrader.

Klik hier voor de hele uitzending. 

 

4. Head, Heart and Hands

Head, Heart and Hands is een mooi vervolg op Groen Goud. De vier korte video's die samen één geheel vormen duren bij elkaar ongeveer twintig minuten. Elke video belicht een ander belangrijk onderdeel van een concreet bodemherstelproject in Spanje. Je ziet hoe het project omgaat met regeneratieve landbouw, maar ook het water en de lokale gemeenschap komt aan bod. 

5. Kiss The Ground

Tenslotte hebben we voor de die-hards onder ons nog een mooie afsluiter. Deze documentaire leert ons wat de grond eigenlijk voor ons doet en hoe goed gebruik van de grond ons kan helpen in de strijd tegen klimaatverandering. Kiss The Ground legt uit dat de grond een grote opslagplaats en afbreekplek is voor CO2., en hoe duurzame landbouw helpt meer CO2 vast te houden in de grond, zodat het niet bijdraagt aan het opwarmen van de aarde en dus klimaatverandering.

 

Veel kijkplezier! En laat ons vooral weten wat je ervan vind of als je zelf nog tips hebt die wij echt gezien moeten hebben.